Tuesday, December 20, 2011

 

rivaroxaban Xarelto Warfarin


Het grote voordeel voor de trombosepatiënten is dat er niet meer routinematig gemonitord hoeft te worden, de regelmatige injecties onnodig zijn en er niet meer noodzakelijk een dieet gevolgd moet worden. In plaats daarvan hoeven de patiënten slechts eenmaal per dag een tabletje te nemen.

Xarelto is in 27 lidstaten toegelaten voor trombosebeen en hartritmestoornissen, maakt farmaceut Bayer bekend. Volgens specialisten vervalt daarmee niet alleen voor trombosepatiënten een enorme belasting, maar ook is deze eenmaal daagse pil ‘single drug’ voor het gezondheidszorgsysteem een lastenverlichting.

In ons land worden ongeveer 41.000 Nederlanders jaarlijks getroffen door een beroerte, ook wel herseninfarct genoemd. Meer dan 216.000 mensen leven met de gevolgen van een beroerte. Patiënten met de hartritmestoornis boezemfibrilleren hebben een vier tot vijfvoudig verhoogd risico op het krijgen van een herseninfarct. In ons land lijden 300.000 mensen aan boezemfibrilleren, wat kan leiden tot gevaarlijke bloedstolsels.

Het middel Xarelto kwam bij wereldwijd onderzoek naar voren als een medicijn dat voordelen biedt ten opzichte van het vaak voorgeschreven middel Warfarine aan patiënten met boezemfibrileren. Aan deze studie deden ruim 14.000 patiënten in 45 landen mee. Vanuit Nederland waren twintig ziekenhuizen betrokken.



Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?